CamperToday homepage
T4 hefdak

Buitenkoken tijdens je vakantie

Informatie campers & camperen » Buitenkoken tijdens je vakantie

Avontuurlijk buitenkoken!

Wie van kamperen en/of buitenleven houdt, heeft vaak ook iets met buitenkoken. Buitenkoken kan op vele manieren, en als CamperToday gaan we natuurlijk voor de avontuurlijke variant van het buitenkoken. Geschikt voor op de camping, maar ook thuis in je eigen tuin. Jong en oud beleeft er plezier aan!

Wat is avontuurlijk buitenkoken?

Iedereen kent wel de beelden van de ketel boven een knisperend zelf gesprokkeld houtvuurtje ergens in “the middle of nowhere”
Een ideaalbeeld voor velen als het gaat om een gevoel beleven van vrijheid, rust en ruimte. Ook jij kunt dat gevoel beleven, zelfs met de huidige moderne, kooktoestellen zoals die tegenwoordig op de markt zijn.

Verschillende mogelijkheden voor avontuurlijk buitenkoken

Envirofit Cookstove G3300Envirofit Cookstove G3300

Zo is er bijvoorbeeld de lichtgewicht Envirofit Cookstove, een erg leuke stoof die op (sprokkel)hout werkt. Erg leuk dus, als je het hele gezin erbij wilt betrekken; voor het bereiden van de maaltijd eerst samen hout te sprokkelen! Deze avontuurlijk cookstove is uit te breiden met een dubbel kooksysteem zodat je lekker uitgebreid kunt koken. Het systeem is ook nog eens zeer duurzaam in het gebruik, waardoor deze stove beter is voor milieu en omgeving. Er komt weinig rook vrij, en de verbranding is zeer efficient. De werking is zeer eenvoudig maar effectief, en het stoofje ziet er ook nog eens leuk uit! 

Benieuwd hoe dit nou echt werkt? Kijk even naar ons fimpje met de Envirofit Cookstove G3300!

Tip! Zet de stove op een verharde ondergrond.

Envirofit Stove CH2200Envirofit houtskoolstove CH2200/4400

Een ander leuk en efficient stoofje is de houtskoolstoof van Envirofit, welke is uit te breiden met een barbequerooster en/of een extra stuk om nog effecienter warmte op de wekken. Deze stove werkt op houtskool, maar bijvoorbeeld ook op de milieuvriendelijkere kokosbriketten. Ben je onderweg en heb je geen briketten voorradig, dan is deze allesbrander ook aan te steken met sprokkelhout. Zeer compact mee te nemen en toch veelzijdig en efficient!

Het is inmiddels wel duidelijk dat de Envirofit stoves zijn zeer degelijk en efficient zijn gemaakt, en door de compacte formaten ook nog eens prima mee te nemen in auto, camper of caravan!

Bekijk hier het filmpje met een Envirofit houtskoolstove CH2200 met de ervaringen van camperhuurders!

Kook je liever op gas?

Cadac Safarichef

Ook dat kan best avontuurlijk zijn, namelijk met de Safarichef of Skottelbraai van Cadac.

Cadac Safarichef

Is koken een hobby, en wil je diverse mogelijkheden kunnen benutten? Kies dan voor de Safarichef met zijn vele opties, zoals bbq-en, grillen, bakken, koken en wokken. Al deze opties zijn lekker compact mee te nemen in een evenzo handige compacte tas. En elke dag een ander gerecht op tafel! De Safarichef heeft een aansluiting met slangpilaar, en is dus aan te sluiten met een gasslang geschikt voor een slangpilaar.

Cadac SkottelbraaiCadac Skottelbraai

De Skottelbraai is iets minder veelzijdig dan de Safarichef, maar daarom niet minder fijn in het gebruik, en toch heel geschikt om een complete maaltijd te bereiden. Je maakt heerlijke eenpansgerechten klaar op deze schotel, die optioneel is uit te breiden met een kookrooster, een rooster waarop je pannen kunt plaatsen om te koken. De skottelbraai is op stahoogte gemaakt. Ingepakt is de Skottelbraai vrij plat, en daarmee dus weer prima mee te nemen.

BBQ koffermodel

Koffermodel BBQ op gas

Ook heel goed mee te nemen zijn de koffermodel barbecues op kolen en op gas. Beide opties zijn ideaal voor op vakantie door het handige model, en de beschermende deksel zorgt er tevens voor dat er geen rotzooi in de auto of elders terecht komt. Goede opties dus voor de echte barbecue liefhebber!

Ben je minder avontuurlijk aangelegd, maar wil je wel lekker in de buitenlucht kunnen koken? 

Dan is een 2 pits kooktoestel van Campingaz erg handig.
Campingaz gaskookplaatSluit ‘m aan op je gasfles, en je kunt alles klaarmaken wat je wilt. Ook lekker in combinatie met de barbecue!

 

Smakelijk eten!