CamperToday homepage
T4 hefdak

Effe lekker weg, de Veluwe (Elspeter heide)

Over ons » Effe lekker weg, de Veluwe (Elspeter heide)

Overzichtkaart van Elspeet (Veluwe) en omgeving. Elspeter heide en Camping Schapendrift.Het is prachtig weer, en we besluiten op maandag 15 juli dat we er een paar dagen tussenuit gaan met onze T3 camper.

Omdat we in de buurt van Harderwijk een T3 campertje gaan bekijken, gaan we daar in de buurt op zoek naar een camping.
Het wordt een Vekabo-camping, ofwel een "plattelandscamping", een van de kampeermogelijkheden die ons wel aanspreekt.
We komen in Elspeet terecht op minicamping "de Schapendrift", een rustige camping waar vooral ouderen met caravans hun heil lijken te zoeken.
We zijn dus een beetje een vreemde eend in de bijt samen met ons VW T3-tje, maar dat mag de pret niet drukken. Het is midden op de Veluwe gelegen, vlakbij de Elspeetsche heide, wat 5 tot 10 minuten lopen is van de camping, qua ligging ideaal dus! Het gebied is vooral erg populair bij fietsers die er diverse fietsknooppunten routes aandoen.

Maandagavond doen we het lekker rustig aan, omdat we pas wat later op de camping aankomen, en eigenlijk nog moeten eten.
Er wordt dan ook een simpele maaltijd klaargemaakt in de vorm van soep, en samen met warme broodjes met tapenade zitten we heerlijk te genieten van de rust op deze mooie avond. De broodjes zijn afbakbroodjes die perfect zijn af te bakken in de Omnia bakoven (of kijk op de website Omnia Sweden) die je lekker compact meeneemt, wat een vinding!

Heideblauwtje op de Elspeter Heide

De volgende dag gaan we op pad. Eerst even het centrum van Elspeet in om wat broodjes te halen bij "Bakker Piet", zodat we onderweg niet zonder eten zitten.
Eenmaal onderweg komen we snel waar we willen zijn, en wisselen bos en heide elkaar af, wat wel prettig is, want met het warme weer, het zal rond de 25 graden zijn, is een stukje bos op zijn tijd wel prettig. We doen het sowieso rustig aan met deze temperaturen, en maken op ons gemakje wat foto's.
Na een paar uur zijn we weer in de buurt van de camping waar we na wat relaxen de Safari Chef klaarmaken om te gaan bakken.
De aardappeltjes met paprika en kip-spiezen passen er allemaal op, en samen met een lekkere salade een perfecte maaltijd!

Als je zo middenin de natuur zit moet je natuurlijk ook 's avonds nog even op pad. Na de afwas maken we ons dus klaar voor vertrek, en we lopen opnieuw richting bos. Er zit een man op het fietspad, een beetje vreemd vinden wij, maar hij blijkt op zoek te zijn naar een klein wit hondje. Het hondje, wat niet zijn eigen hondje is, is het bos ingeschoten een konijnenhol in. Dat wordt graven dus!
Na dit korte oponthoud lopen we verder, helaas valt er nergens wild te bespeuren. Een paar oudere dames geven aan een adder te hebben gezien, maar ook dat is voor ons niet weggelegd die avond.
We maken wat foto's van de prachtige zonsondergang op de heide.

Terug op de caping, we zijn we er inmiddels "geaccepteerd", komen wat mensen een praatje maken. Er blijken mensen te zijn die de Veluwe altijd als een "vlek op de kaart" hebben beschouwd, maar nooit geweten hebben dat het zo mooi is. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen...

Het is alweer woensdag, onze afspraak voor het bekijken van de T3 is helaas afgezegd, en we gaan dus weer richting huis. Omdat de winkel vandaag dicht is, besluiten we nog even van deze mooie dag te genieten.
We komen tijdens de terugrit langs de Kootwijkerduinen, en besluiten een kijkje te nemen. Het lijkt nog warmer dan de dag ervoor, het is nu windstil. Desondanks gaan we op verkenning; ook hier diezelfde afwisseling van heide, zand en bos. Ergens in het zand in de schaduw eten we nog een broodje, waarna we de parkeerplaats weer opzoeken. Gelukkig hebben we koude icetea in de koelkast van ons campertje, heerlijk!
Omdat we echt wat webshop bestellingen moeten afwerken, rijden we op de terugweg toch even langs de hal.
Na deze korte onderbreking gaan we eten bij een pannenkoekenhuis in Arnhem langs de dijk, "De Steenen Kamer", waar ze toch wel hele lekkere pannenkoeken hebben!

Een geslaagde afsluiting van een paar dagen heerlijk ontspannen!

Elspeter heide bij zonsondergang      

Omnia bakoven voor op het gasfornuis  afgebakken broodjes uit de Omnia bakoven