CamperToday homepage
T4 hefdak

Weekendje weg met onze VW T3 luchtgekoeld

Omdat het tijd is dat we eindelijk ons eigen campertje gaan testen, hebben we besloten de Farm & Countryfair in Aalten, waar we naartoe gaan dit weekend, te combineren met een nachtje kamperen in Winterswijk. Helaas maar 1 nacht, meer zit er even niet in.
Na wat zoeken bellen we minicamping Roerdinkhof in Winterswijk Woold, om te vragen of we terecht kunnen. Geen probleem, kom gerust deze kant op! Zaterdag is eerst onze winkel nog geopend, we willen direct na sluitingstijd vertrekken. Na nog wat laatste voorbereidingen voor het vertrek gaan we op pad.

We zijn natuurlijk van plan onze nieuwe “Safari Chef” bbq/wok/skottel te testen en meteen een leuk filmpje te maken voor op youtube.

Omdat de weersvoorspellingen voor zondag niet zo denderend zijn, besluiten we onderweg toch om direct naar de Countryfair te rijden, en de camping te bellen of we wat later mogen aankomen. Ook dat is geen probleem, dus op naar Aalten!
De TomTom stuurt ons via Duitsland, dus meteen een toeristische, wat vreemde route te pakken, maar we komen wel redelijk vlot op de plaats van bestemming, dus dat is prima geregeld.
Bij de fair is het gezellig druk. Bij binnenkomst horen we meteen al de leuke Schotse band in de muziektent, en we gaan dus even een kijkje nemen. Later op de avond spelen ze nog een keer, dus we komen zeker terug, maar eerst even rondlopen, en kijken wat er verder te beleven is.

Deze fair is uitermate geschikt voor dieren- en plattelandsliefhebbers. Alles is er te vinden, veel honden, koeien, paarden, schapen, geiten en ook kippen en konijnen van verschillende rassen. Natuurlijk zijn er ook diverse produkt-stands van onder andere produkten die direct of indirect verband houden met deze dieren, en allerlei andere produkten die met het platteland te maken hebben (countryfair.nl). Op verschillende plekken zijn shows te zien met honden, paarden en roofvogels, maar ook klassieke landbouwvoertuigen, auto’s en motoren bijvoorbeeld. Zowel jong als oud vermaken zich prima!

Als afsluiter gaan we naar de muziektent om nog een keer naar de Schotse band te kijken, Càirdeas genaamd. Erik neemt na afloop nog een paar cd-tjes mee.

Zoals afgesproken komen we om half 10 bij camping Roerdinkhof aan. Het is erg mooi gelegen in Winterswijk Woold, op een prachtig landgoed. De campingplaatsen zijn allemaal ruim opgezet en afgescheiden met groen, wat een fijne sfeer geeft. Er zijn ook plaatsen met geweldig uitzicht over het land, maar deze zijn natuurlijk bezet. In ieder geval een camping om eens wat langer naar terug te gaan. Na aankomst kunnen we nog lekker buiten zitten, het is lang licht, en dat doen we dan ook.

We proberen tussendoor nog een fimpje te maken van de Defa kampeertafel met rolblad, een tafel die we zelf erg handig vinden, en hij is ook nog eens super stabiel. Helaas is het daar wat te donker voor, en zullen we een ander moment moeten uitkiezen.

Na deze ontspannen avond gaan we slapen, en rollen het Defa oplegmatras uit, want we willen natuurlijk wel comfortabel liggen. Uitgerust staan we ‘s ochtends op, en gaan eerst lekker rustig aan ontbijten. Douchen doen we later wel, het regent inmiddels vrij hard buiten. Om door de regen naar het sanitairgebouw te lopen is minder aantrekkelijk als je net wakker bent.

Inmiddels bedenken we ons wat we die dag zullen doen. Het regent af en aan hard en minder hard, en soms is het even droog. Al met al ziet het er herfstachtig uit, met harde wind erbij. Omdat we niet meteen alweer naar huis willen, besluiten we nog een dagje Countryfair te doen, in de muziektent is het gezellig en droog, dus dan redden we ons wel! Vandaag zien we naast de Càirdeas, ook de Engelse band The Epstein in de muziektent. Aan het einde van de middag vertrekken we weer huiswaarts, inmiddels is het droog natuurlijk.

Ons eerste kampeeravontuur met onze eigen camper zit erop, en we hopen snel op beter weer, zodat we iets uitgebreider kunnen genieten van de camper, het kamperen en de natuur. Winterswijk Woold moet zeker nog een keer beter bekeken worden!