CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Einddoel Rome en het moet kamperen blijven

Wanneer: Oktober 2010 - 3 Weken
Bestemming: Italië

Eigenlijk zijn wij verwoede tent kampeerders, maar we wilden eens een VW camper met hefdak proberen. Iets meer luxe maar niet te veel. Het moet kamperen blijven.

Foto1 Begin oktober 2010 wilden we met een T4 met hefdak twee en een halve week op vakantie. Geen enkel verhuurder wilde anders dan per week verhuren, hoewel begin oktober de mensen toch niet in de rij staan om op vakantie te gaan. Bovendien konden we nergens in de buurt waar wij wonen (in noord Luxemburg) terecht.

Tot we op de site van Campertoday kwamen. De kontakten waren vanaf het eerste moment heel plezierig. Erik snapte dat het begin oktober helemaal geen probleem was om een gebroken week te verhuren en maakte een aangepaste heel nette prijs. Wat ons ook aansprak bij dit beginnende bedrijf is: duidelijke afspraken, geen extra kosten als reserveringskosten etc. Kunnen de grote jongens een voorbeeld aan nemen!!

We haalden de camper op. Het was geen gloednieuwe, dat wisten we, maar hij zag er prima uit, zowel van binnen als van buiten. We werden door Masja en Erik heel vriendelijk ontvangen met koffie. Na uitleg over de camper en een grondige inspectie vertrokken we.

De eerste nacht stonden we op Camping Grüntensee in Wertach, Beieren. De volgende dag door Oostenrijk, via de Timmelsjoch, een hele klim, maar dank zij de 75kW motor geen enkel probleem, naar het Passeiertal in Italië. We overnachtten op camping Passeier-Meran, een leuke camping waar we elke twee jaar even langs gaan.

De volgende dag richting Florence. We sliepen op camping il Poggetto in Troghi 16 km van Florence.

foto2 Vanaf de camping konden we heel eenvoudig met de bus naar Florence. Nu waren we de snelwegen een beetje zat en we zetten de navigatie op “geen snelwegen”. Dat leverde een fantastische rit op door Toscane. We ontdekten een prachtig oud stadje Lucignano. Een en al rust compleet met een Italiaans terrasje waar we een heerlijke cappuccino dronken. Verderop bij Sutri was een amfitheater uit de tijd voor Christus. Gratis parkeren, gratis toegang en echt de moeite waard. De nacht brachten we door op camping Amiata in Casteldelpiano. De eerste camping waar het restaurant niet open was, dus zelf koken, wat in de T4 ook al geen probleem is. De camping wordt geleid door een ouder heel vriendelijk echtpaar. De man bracht ons persoonlijk naar een kampeerplekje.

De volgende dag verder, want ons einddoel was Rome. Daar overnachtten we een aantal dagen op camping Village Roma op de via Aurelia 831. (met restaurant) De bushalte is bij de ingang van de camping. Met de bus naar het metrostation en je kunt overal heen. Vervoerskaarten voor een aantal uren of voor een dag koop je op de camping.

Na een aantal dagen in Rome werd het tijd om aan de thuisreis te denken. We wilden de Via Aurelia helemaal gaan volgen. Dit is al een heel oude weg die van de Franse grens tot in het centrum van Rome loopt. De huisnummers lopen grotendeels door vandaar nummer 831 voor de camping.

foto3 Via deze weg kwamen we langs Porto Ercole, waar Koningin Juliana een vakantiewoning had. Verderop ligt Levanto, aan een baai van de Middellandse Zee. Camping Acquadolce in Levanto is eigenlijk alleen maar geschikt voor campers en kleine tentjes. De camping ligt op een heel steile helling. Je kampeert op terrasvormige veldjes. Heel kleine plaatsen, maar je loopt zo het stadje in en bent met 5 minuten aan zee. De temperatuur was prima je kon nog in zee zwemmen. In de buurt is een wandelroute langs voormalige smokkelaarsdorpjes aan de kust. Je kunt ook wandelen naar een volgende baai en met de boot terugkomen.

Verder over de Via Aurelia naar Pisa. Uiteraard de scheve toren bezocht en de prachtige kerk. Tot Genua volgden we de Via Aurelia. Het weer werd slechter, de temperatuur daalde. We verlieten de Via Aurelia en gingen richting Grote Sint Bernard. Vlak voor de pas overnachtten we op camping Tunnel in Etroubles. Deze camping ligt op 1300 meter hoogte. Toen waren we best blij met de kachel in de camper. Simpel, druk op de knop, temperatuur instellen en hij blaast heerlijke warme lucht. De volgende ochtend lag er een dun laagje ijs op de camper. Een heel verschil met een paar dagen geleden in Rome met 23 graden !!

foto4 De camper zoemde moeiteloos naar 2473 meter hoogte en…. wat een geluk…het was boven een strak blauwe lucht !! Na wat rondwandelen gingen we naar beneden en via de Col de Forclaz naar Chamonix. Helaas toen we terugkeken was de lucht helemaal betrokken. De Mont Blanc hebben we niet gezien. We gingen richting Annecy. We kampeerden op camping Moulin Dolay in Aravis. De camping was volgens de campinggids open maar dat bleek niet zo te zijn. Toch werden we vriendelijk ontvangen door de 75 jarige eigenaar. Hij vertelde dat hij op dat terrein tot zijn 65e een nertsfarm had. Toen heeft hij in 5 jaar tijd alles afgebroken en opgeruimd en een camping ingericht om nog een bezigheid te hebben. Een heel mooie camping aan een meertje langs een beek met een gigantisch groot speelterrein voor kinderen. Omdat het weer ons totaal in de steek liet reden we een dag eerder dan gepland naar huis.

De volgende dag de camper schoongemaakt en teruggebracht. En alweer die hartelijke ontvangst met koffie. Masja en Erik doen het fantastisch. Het zal niet de laatste keer zijn dat we bij hen en camper huren.

==> CamperToday Tip: kijk eens op de website Camping Woltzdal in Noord Luxemburg van de Fam. van Miltenburg !

Ada en Theo van Miltenburg

Meer foto's

Foto 5 - Einddoel Rome en het moet kamperen blijven


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.