CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Ervaring met de T4 hefdak B

Wanneer: September 2011
Bestemming: België en Luxemburg

Wij zijn kampeerders met een rapido 31tdl caravan. Ik had het idee gekregen een auto en caravan in te ruilen voor een t4. Gerdien is wat meer gereserveerd. Soms verromantiseer je je eigen ideeën, dus eerst maar eens een huren. Zodoende bij CamperToday terecht gekomen.

Foto1Eerst maar eens op een vrijdagavond gaan kijken. Gerdien is bang dat er niet genoeg pakruimte in zit. Kijken is niet genoeg, ervaren dan maar. We mochten de auto al op vrijdagmiddag ophalen. Trots zet ik de camper naast de deur. Wonderbaarlijk hoeveel er met goed inpakken nog in gaat. We houden ruimte over. Al inpakkend leuke aandacht van de buren, wat we nu toch weer van plan waren…

Zaterdag. Mooi weer. We reizen af naar de Ardennen. Ongeveer 3 uur gereden. De auto rijdt heerlijk, fantastische stoelen. We komen aan in Tenneville…, parkeren klaar! Dak omhoog, daar zitten we dan. Eigen luifel stond er ook zo voor. Eten koken ging prima. We hadden een onrustige nacht, er was een feest, onweer en het bed was erg hard. Zodoende weinig geslapen.

Volgende dag, zondag maar ruim een uur verder een erg leuke camping MAKA met een plaats aan de rivier de Semois. Mooi weer, een mooie wandeling kunnen maken, koken opnieuw goed, het vraagt vanwege de weinige ruimte een goede voorbereiding. S avonds was het wat koud, standkacheltje erbij, heerlijk. Voor de nacht hadden we de matrassen van het bovenbed erop gelegd, en met het hoofd naar de voorkant, dat beviel beter.

Maandag, opnieuw mooi weer voor een mooie wandeling. De camper bevalt ons goed.

Dinsdag, we breken weer op en gaan Luxemburg. We vinden in de bus een folder van Camping Woltzdal in Maulusmuhle. Daar worden we, net als op de andere campings, enthousiast ontvangen. De campingeigenaar is ook klant van CamperToday! We delen onze ervaringen. De avonden en nachten hadden regen, overdag goed wandelweer. We kregen een mooie route naar Clervaux. Met hulp van onze Nordic walking pools een mooie wandeling met stevige klimmen en dalen goed te doen. We hadden een mooie plek voor onze pools gevonden in de klemmen boven-achterin

foto2Het eten in de camper verliep goed, maar het gedoe met het tafeltje was minder. Ware het niet dat de plastic buitentafel die we hadden mee genomen er precies in paste, zodoende hadden we een makkelijk verplaatsbare en ruimere tafel, helemaal goed.

Donderdag weer richting huis. Ook onderweg bewijst de camper zijn dienst tijdens de stop. Koffie en broodjes zo klaar. Het weer was inmiddels slecht te noemen, daar hadden we tijdens de stop geen problemen mee! Onze dochter past tijdens onze vakantie op huis en levende have. Ze had nog een avond gepland met vriendin thuis. We waren nog niet welkom thuis zo gezegd. Niet getreurd, in ons buur dorp Oosterbeek ligt aan de Rijn een kleine camping. Prima plek voor nog een nacht en de volgende dag vlot thuis. Ook nu heeft de standkachel ons geholpen een aangename avond te hebben samen met een prima werkende radio met een leuk programma.

foto3Vrijdag waren we zo weer thuis. Het leeg maken en schoonmaken verliep ook vlot en de t4-b weer naar Homoet gebracht.

Conclusie: t4 bevalt goed, rijdt heerlijk, compact, pakruimte genoeg, stoelen zitten heerlijk, tijdens het rijden maar ook als leesstoel, standkachel werkt machtig. Het slapen is niet zo goed bevallen vanwege het harde bed. Daar is mogelijk wel een oplossing voor. (Er zijn losse traagschuim matrassen op maat te koop en te huur voor over het bed voor meer comfort – CamperToday)

We denken er toch sterk aan de ruil te doen zodra onze beurs het aan kan. Of we huren nog eens vaker een T4, of we komen terug voor een bustent.

Masja en Erik bedankt voor de goede service

Groet Loog en Gerdien Timmermans, Wolfheze.

Meer foto's

Foto 4 - Ervaring met de T4 hefdak B


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.