CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Ervaringen met de VW California T4 met hefdak

Wanneer: Juni 2010 - 4 Weken
Bestemming: Frankrijk en Spanje

De afgelopen jaren hebben we eigenlijk alleen maar fietsvakanties gedaan in eigen land en Duitsland. Ronde van Nederland, route langs de Donau e.a. routes. Klein tentje en andere kampeerspullen mee en maar zien waar je uitkomt. Heerlijk, die vrijheid en het avontuur! Die vrijheid hebben we zo’n 15 jaar geleden ook al eens ervaren toen we een camper huurden en een rondje Spanje en Portugal hebben gedaan met de kinderen.

Foto1 Nu met z’n tweetjes hebben we niet zo’n grote camper nodig, vinden we. Een douche en toilet is overbodig maar een keukentje, koelkastje en een bed is toch wel prettig. Een VW-campertje is groot genoeg; gelukkig heeft Camper Today de T4 met hefdak nog beschikbaar voor 4 weken van half juni tot half juli.

Via de Route de Soleil gaat het eerst richting de Hautes Alpes om de omgeving van Gap te verkennen. We zijn zowel ’s zomers als ‘s winters heel vaak in Frankrijk geweest maar nog nooit in Gap. Onderweg op de hoogte van Grenoble begint het noodweer; onweer, hagelbuien, slagregens en harde wind. Soms zelf zo erg dat we de auto maar even aan de kant zetten; kunnen we gelijk even een lekker kopje koffie zetten. Met dit weer tel je je zegeningen dat je met een camper op pad bent en niet op de fiets met een klein tentje! De auto rijdt super, maakt weinig geluid en met optrekken en inhalen merk je dat er behoorlijk wat power in de motor zit. Prima!

Het weer in Zuid Oost Frankrijk is slecht en na een paar dagen reizen we richting de Spaanse Pyreneeën. We volgen de Route de Soleil verder en ontvangen verontruste sms’jes i.v.m. noodweer en modderstromen bij Draguignan en Frejus. We rijden daar langs maar gelukkig hebben we er geen last van. Vooralsnog is onze bestemming Barcelona en Tarragona en als het meezit willen we ook graag Grenada en Madrid bezoeken. Dit is echter afhankelijk van het weer en de temperatuur.

We maken veelal gebruik van campings en niet van camperplaatsen. We hebben geen zin om op een parkeerplaats te verblijven ondanks dat het (bijna) niets kost. Vaak blijven we een paar dagen op dezelfde camping en verkennen de omgeving per fiets. De twee fietsen hebben we op de fietsendrager maar helaas is er tijdens het reizen al lakschade ontstaan op de achterklep door een van de trappers. Vervelend!

Barcelona is een prachtige stad en de camping in Gava vlakbij is prima. Met de bus die net buiten de camping een halte heeft, sta je in een half uur voor 1,80 euro per ritje midden in het centrum op de Plaça de Catalunya. Prima te doen!

Zuidelijker komt de temperatuur al snel richting de 35° C en we besluiten terug te gaan naar Zuid-Frankrijk en reizen naar Millau en de Tarn. Via een camping aan de Loire en in Normandië gaan we zo langzamerhand terug naar Nederland; iets eerder dan gepland omdat we berichten krijgen dat onze kleinzoon behoorlijk ziek is. Bij thuiskomst is hij gelukkig alweer opgeknapt.

Al met al hebben we ruim 6000 km gereden en het is ons prima bevallen. De lakschade wordt goed afgehandeld en het contact met Masja en Erik verloopt heel prettig en zorgvuldig. Het is een betrouwbaar adres om je camper te huren. Volgend jaar weer? Wie weet.

Ed & Annemarie


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.