CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Internationale meubelbeurs in Milaan

Wanneer: april 2011 - 2 Weken
Bestemming: Italië

Ik had de internationale meubelbeurs in Milaan op m'n agenda staan. Al jaren wil ik gaan en nu moest het er maar eens van komen. Ik heb zelf in mijn onderneming een VW T5 dubbelcabine en daar hebben we al de nodige weken heel primitief in gekampeerd. Je kan er in liggen daar is alles wel zo mee gezegd.

Sylvia was op zoek naar een camper om te huren, om de ervaring op te doen met een VW camper, omdat ik erover denk mijn T5 om te bouwen tot camper en privé te gaan rijden. Campertoday kwam bij ons sympathiek over, een klein bedrijf gerund door 2 gedreven camperaars.

Foto1Het is ons gelukt 10 dagen in een kleine camper te vertoeven, in het begin ff wennen dat je een logistiek met z¹n tweeën moet vinden om het allemaal een beetje organisch te laten verlopen. We hebben een fantastische tijd gehad in de T4 hoogdak via de Eifel, Zurich in Milaan beland. Handige App "bordatlas" op mijn Iphone gedownload, die in de omgeving waar je bent of naar toe wil de camperplaatsen aangeeft. Zo zijn we uiteindelijk op een "agricoltura Biologica" boerderij terecht gekomen onder Milaan. Erg handig, 10 minuten lopen van een eindstation van een tram die ons in hartje Milaan bracht. Qua kosten ook heel vriendelijk, te weten dat de hotelkamers tijdens zo¹n beurs torenhoog zijn. We hebben op de terug weg op de camping "Dalai Lama" gestaan op 1500 meter hoogte met uitzicht op de Matterhorn, uit een ANWB gids gehaald met kampeerplekken in combi met wellness. Het hele jaar open, maar wellness alleen in de weekenden. Dat stond niet in het boekje het was erg rustig en genoten van de well-les!

De terugtocht door Zwitserland door de St. Bernardtunnel, was een bijzondere ervaring. Ik had de Alpen tot nu toe alleen gezien als we er overheen vlogen en langs Grenoble reden om naar zuid Frankrijk te gaan. Heerlijk die vrijheid te stoppen waar je maar wil op de mooiste plekjes een kop koffie zetten of op een geschikte plaats te overnachten en zonder al te veel gedoe daar van te genieten.

Ben nu al druk me te informeren voor een ombouw, maar voor het zover is, ook nog eens de T4 met hefdak uitproberen of misschien ook wel de Colorado!

Groeten, Sylvia en Kees


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.