CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Loire en Bretagne - Kastelen, tuinen en de kust

Wanneer: 30 April 2011
Bestemming: Frankrijk

We hadden weer een T4 camper met hefdak gereserveerd bij Masja en Erik.

Weer die hartelijke ontvangst met koffie, nu in de nieuwe stalling. De vloot is inmiddels uitgegroeid tot maar liefst 7 campers. Het gaat goed. Kan ook niet anders met zo’n aanpak als die twee. 30 April vertrokken we rechtstreeks vanuit Homoet richting de Loire.

Foto1De eerste dag tot St. Leu D’Esserent 45 km van Parijs Camping Campix. Prima camping voor de doorreis. De volgende dag door naar Cande sur Beuvron vlak bij de Loire. Rustig gelegen goede camping. We bezochten kasteel Chaumont. Als zo veel kastelen fraai ingericht en als bijzonderheid hier thematische tuinen aangelegd door kunstenaars. Heel bijzonder.

Na een bezoek aan kasteel Villandry met verse bloemen in alle kamers en zijn fraaie tuinen (moet je ooit gezien hebben) gingen we door naar Sainte Reine de Bretagne bij Pontchateau. We kampeerden op camping du Deffay in de tuin van het kasteel. We hadden een wereldplek aan de vijver. Goed restaurant, zwembad en in de vijver twee waterfietsen die gratis gebruikt mogen worden.

De camping ligt aan de rand van het natuurgebied la Petite Brière, na de Camargue het grootste moerasgebied van Europa. In het gebied veel doodlopende weggetjes naar heel kleine dorpjes met in Bretonse stijl gerestaureerde huisjes van turfstekers. Rieten daken en blauwe kozijnen en tuinhekjes.

foto2De rotskust van Bretagne is heel bijzonder met steeds weer inhammen met een klein zandstrandje. Het verschil tussen eb en vloed is zo’n 3 à 4 meter. Daardoor komt er een heel groot stuk strand vrij met vaak heel mooie rotspartijen waar in poeltjes allerlei dieren en planten te bewonderen zijn. Natuurlijk bekeken we ook de Dolmen en Menhirs. Heel speciaal bij Carnac. Daar staan duizenden Menhirs in rechte rijen. Niemand weet de betekenis er van. Vannes heeft een mooi stuk oude binnenstad. Het schiereiland Quiberon is een aanrader.

Grappig in Bretagne is dat de plaatsnamen op de borden en wegwijzers vaak in het Frans en Bretons worden aangegeven.

Uiteindelijk was de vakantie bijna ten einde.

foto3Op de terugweg bezochten we nog het eiland Mont Saint Michel. We kampeerden op camping Mont Saint Michel in Courtils. Als je aankomt lijkt het een camping met heel veel vaste bewoners, maar het is een heel mooie toeristische camping met een groot ontspanningsterrein met een trimbaan met fitness apparatuur. De Mont Saint Michel is heel toeristisch met souvenirwinkels en eethuisjes. Het klooster zelf is maar gedeeltelijk te bezichtigen. Het uitzicht vanaf boven bij het klooster is enorm.

Toen weer terug naar huis, de camper schoongemaakt en teruggebracht.

We hadden onderweg één klein probleempje met de camper. Er ging een lampje branden. Bij de garage bleek dat het een defecte remlichtschakelaar was. Deze werd besteld en de volgende dag vervangen. Kan je ook met een gloednieuwe auto overkomen. Voor de rest was de camper weer fantastisch. We hebben weer een leuke vakantie gehad.

Volgende keer weer met een VW camper? Zo ja dan in elk geval weer een van Camper Today.

=> CamperToday Tip: kijk eens op de website Camping Woltzdal in Luxemburg van de Fam. van Miltenburg !

Ada en Theo van Miltenburg

Meer foto's

Foto 4 - Loire en Bretagne - Kastelen, tuinen en de kust Foto 5 - Loire en Bretagne - Kastelen, tuinen en de kust Foto 6  - Loire en Bretagne - Kastelen, tuinen en de kust


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.