CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Met de T3 hefdak naar Normandië

Wanneer: Juli 2011
Bestemming: Frankrijk

Hoe gaan we dit jaar op vakantie? Onze jongste zoon (15) wilde nog wel mee, dus het moest iets avontuurlijks zijn om het nog leuk te vinden. Zelf hebben we als 50+ een wens om over een poos met zijn 2-en rond te gaan trekken met een kampeerbusje. Dus was de link snel gelegd; er even uit met zijn 3-en en tevens een try out voor onszelf.

Foto1Het was precies in die regenperiode die maar niet wilde ophouden in heel Europa. Maar het genot van geen- natte tenten of -klamme huisjes was bij voorbaat al groot. We hebben nog een regendag gewacht maar zijn uiteindelijk toch vertrokken, het werd even droog en zonnig. Zoon wilde graag de kastjes van de bus volpakken en installeerde zich met muziek op zijn oren en hond aan zijn voeten op de achterbank. En route via Belgie naar de westkust van Frankrijk.

Het besturen op zich was al een avontuur. Als enige chauffeuse kon ik alle stadia zelf doormaken. Na een paar rotondes kon ik de bochten goed nemen. Na kilometers snelweg voelde ik rust neerdalen: we kunnen niet harder en hoeven dat ook helemaal niet. Dus gewoon onderweg zijn in de bus. Onderweg toeterden gelijksoortige busjes naar ons als een soort van familie, dat was een verrassing.

Vroeger hebben we - zonder kinderen - vaak wild gekampeerd en we wilden dat nu ook zoveel mogelijk doen voor het avontuur. Onze eerste overnachting was bij Cap Blanc Nez onder Calais. Een prachtige plek gevonden met een wijds uitzicht over het Nauw van Calais. Geweldig en helemaal alleen. Het was droog en zonnig die dag dus een heerlijke ervaring.

Het slapen met zijn 3-en in de bus was even wennen. De matras was oké maar 1.20m is niet zo breed. Zoon boven ons hoofd op een luchtbed in het hefdak. Is het wel gezellig zo dicht op elkaar? Nou, met al die regen die er nog zou komen moet je er wel wat van maken. Door het getik van de regen en de wind op de luifel, konden wij vrijuit praten terwijl zoon niets kon horen. Toch nog privacy dus dankzij het natuurgeweld. Overdag tussendoor bij een stop zelf koffie zetten en lekker zitten voor een broodje. Wat een luxe!

foto2Verder naar Frecamp, voor enkele dagen een mooie terrascamping aan zee gevonden. De bustent deed nu dienst als extra ruimte voor opslag en bewegingsmoglijkheden. De hond was daar ook heel blij mee. Regen viel er met bakken uit. Spelletjes doen uit een ver verleden, gesprekken voeren, lezen en muziek luisteren naar hartelust. Het uitzicht was al genoeg met het geluid van brekende golven. Als iemand moest luchten kon dat heel heftig aan de kustlijn onder ons. Nog een uitstapje naar Etretat gemaakt om de mooiste krijtrotsen te zien.

Op de terugweg weer langs bij het mooie Cap Blanc Nez. Die laatste ochtend bij het ontwaken was het voor het eerst zonnig en droog, eindelijk zomervakantiegevoel met een fantastisch uitzicht op de White Cliffs of Dover in de zon! We konden niet wegkomen, zijn lang gebleven om het op te snuiven. Een prachtig slotsalvo van ons weekje Normandië. Daar waar je bent kan je zijn, vooral met een kampeerbus.

Het reizen met een T3 (met z’n heerlijk ronkende geluid) is erg goed bevallen en we zullen zeker terugkomen bij Masja en Erik. Dank voor jullie zorgvuldige en persoonlijke benadering.

Yvonne, Koos en Nino


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.