CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Scandinavië en de Baltische staten

Wanneer: Juli 2010
Bestemming: Scandinavië en de Baltische staten

Na een goede voorbereiding 's morgens de camper gehaald en ingeladen. Hierbij viel het op dat er zo veel ruimte in de camper is, dat we alles makkelijk kwijt konden. Aan het einde van de dag vertrokken naar een camping in de buurt van Zweden en via de boot aan het eind van de volgende dag in Malmö (Zweden).

Vrijdags naar Stockholm gereden voor de overtocht naar Talinn (Estland). Een fantastisch mooie boot en 3 à 4 uur varen langs eilanden voordag je op open zee komt.

Via Talinn (fantastische mooie "sprookjes"stad) naar Taxtu en het zuidoosten van Estland. Daar Letland in gereden richting Riga. Riga is zeker een bezoek waard. Het binnenland is minder, wel weer rond Sigulda heel mooi. Vervolgens naar Litouwen gereden via de “Kruisberg“ zeer indrukwekkend, helaas was het toen erg heet (ca 40gr). Naar Oilnius gereden voor een bezoek, ook een zeer oude stad. Door gereden naar Rudiskes in de buurt van Trakai waar een bijzonder kasteel staat. Vandaar uit naar Klapeida aan de kust waar de boot naar Kiel zou vertrekken.

De baltische staten en zeker het verschil tussen "heel" rijk en arm zet je wel aan het denken. Het was de moeite waard.

Jan en Dikky


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.