CamperToday homepage

Reisverhalen en ervaringen

Hieronder staat een Reisverhaal met één van de CamperToday VW buscampers.
Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.

Vakantie in de Harz met de T4 met hefdak

Wanneer: September 2011 - 1 Week
Bestemming: Duitsland

Ik vond het van te voren een beetje spannend om na zeven jaar weer eens in een bus te rijden. Maar al na enkele kilometers was ik gewend. Je hebt een geweldige zit in zo’n busje en spiegels waardoor je moeiteloos achteruit kon rijden. (Met mijn eigen auto heb ik meer moeite om te kunnen zien waar ik rijd.)

Foto1Ik ging alleen met mijn hond Nonja een waakse actieve weimaraner, die nog nooit gekampeerd had. Het was voor mij dus ook een proef of het leuk zou zijn. Vroeger heb ik altijd in tenten rondgetrokken maar slapen op de grond wil mijn rug niet meer.

Ik heb een geweldige week gehad ook regelmatig naar nieuwe plekken gereden o.a. voor het bezoeken van twee reuen, als mogelijk partner voor Nonja.

Daarom was het voor mij ook van belang dat mijn hond mee mocht (huisdieren zijn alleen in goed overleg toegestaan – CamperToday).

Zij heeft zich keurig gedragen ook al vond ze het eerst wat eng tijdens het rijden in de bus. s’Nachts sliep ze onder het uitgeschoven bed en net zoals thuis ging ze niet op de bank. Ook al was ze moe na de vele wandelingen die we deden. Een week is eigenlijk te kort, daar kwam ik al na drie dagen achter.

Ik heb wel erg mooi weer gehad geen druppel regen dus dat heeft natuurlijk wel het plezier versterkt. s’Nachts was het koud in de Harz maar s’avonds even voor het slapen de kachel aan en s’nachts uit, dan was het prima slapen. Aanrader is als het koud is een dunne deken onder je onderlaken te leggen want de schuimrubber matrassen zijn kil als de buitentemperatuur ook slechts 5 graden is. De tafel vond ik een beetje lastig maar met kamperen, was ik primitief gewend, dus die heb ik niet veel gebruikt

Aad en Nonja


Terug naar alle CamperToday Reisverhalen.