CamperToday homepage
T4 hefdak

Campings, camperplaatsen en wildkamperen

Vakantielanden en reisinformatie » Campings, camperplaatsen en wildkamperen

Campings

Er zijn vele soorten campings, met diverse mogelijkheden om te verblijven. Je hebt grote familiecampings maar ook kleine boerencampings bijvoorbeeld. Iedereen heeft zo een voorkeur en wensen met betrekking tot een camping, en er is zeker voor ieder wat wils!

Kleine campings

Kleine campings of minicampings zullen vaak boeren campings zijn, met ongeveer 20-50 staplaatsen. Deze campings hebben meestal geen extra luxe voorzieningen, maar wel mooi schoon sanitair, en ze zijn vaak heel betaalbaar. Je kunt bij een boerderij staan met dieren of groente en fruit, wat natuurlijk erg leuk kan zijn, zeker ook voor kinderen. Soms is er de mogelijkheid om mee te helpen op de boerderij.

Op minicampings vind je seizoen- en/of jaarplaatsen, maar meestal zullen het toeristische plaatsen zijn.

ACSI heeft een leuke campinggids voor Klein & Fijn kamperen in diverse landen, en leuke aanrader voor wie graag eens op minicampings wil kamperen.

Middelgrote campings

Middelgrote campings (50-150 staplaatsen) beschikken meestal al over meer luxe voorzieningen als bijvoorbeeld een zwembad, restaurant en een uitgebreide winkel. Natuurcampings zijn daarintegen vaak weer wat eenvoudiger, met als doel genieten van de natuur. Ook beschikken deze campings in de meeste gevallen over jaarplaatsen, seizoenplaatsen en natuurlijk toeristische plaatsen. De kosten voor overnachting zullen ongeveer liggen tussen de €18 en €40 per nacht.

ACSI heeft campinggidsen met een enorme hoeveelheid campings waaruit gekozen kan worden. M.b.v. de ACSI Campingcard krijg je ook nog eens met grote kortingen in het laag- en/of middenseizoen tot wel 50%!

Grote campings

Grote campings van 150 tot wel 1000 plaatsen zijn vaak uitgerust met alle denkbare luxe, zoals zwembaden, tennisbanen, restaurants en allerlei vermaak voor de hele familie.
Deze campings beschikken ook over jaar- en seizoenplaatsen, en natuurlijk toeristische plaatsen. De kosten voor overnachting zullen ongeveer liggen tussen de €20 en €50 per nacht.

ACSI heeft campinggidsen met een enorme hoeveelheid campings waaruit gekozen kan worden. M.b.v. de ACSI Campingcard krijg je ook nog eens met grote kortingen in het laag- en/of middenseizoen tot wel 50%!

Camperplaatsen

Camperplaatsen zijn er in diverse landen volop te vinden. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld als staplaatsen en geen kampeerplaatsen. Dat wil zeggen dat je geen stoelen en tafel buiten mag zetten, en ook geen luifel mag uitschuiven om even lekker buiten te genieten.

Camperplaatsen zijn erg geschikt voor mensen die veel rondtrekken, en niet een te grote behoefte hebben aan kamperen en voorzieningen daarbij, maar alleen een overnachtingsplaats zoeken. Vaak is er ook geen sanitair of stroomvoorziening aanwezig, en moet je daar zelf over beschikken. Deze plaatsen zijn meestal gratis, zodra er wat voorzieningen voorhanden zijn betaal je een klein bedrag per nacht.

ACSI heeft een uitgebreide Campingcard & Camperplaatsengids, waar een ruime keuze aan camperplaatsen in diverse landen staan vermeldt.

M.b.v. de ACSI Campingcard krijg je ook nog eens met grote kortingen in het laag- en/of middenseizoen tot wel 50%!

Wildkamperen of vrij kamperen met de camper

Wildkamperen is in bepaalde landen ook toegestaan, zoals bijvoorbeeld in Noorwegen en Schotland. Let erop, ook hier mag het niet overal! Wildkamperen kan natuurlijk erg leuk zijn, maar zorg er te allen tijde voor dat je geen overlast veroorzaakt, en de plek waar je gestaan hebt weer netjes achterlaat!